Estateplan

Bel (0118) 640 915

Blog

Psychologische ondersteuning in een echtscheiding

EstatePlan helpt u met de financiele kant van een scheiding, maar heeft ook oog voor de emoties. Het kan van belang zijn om een psycholoog te betrekken bij de afronding van een scheiding, bijvoorbeeld als er kinderen bij betrokken zijn. EstatePlan stelt u voor aan Lucie Schreurs, GZ psycholoog.

In een echtscheiding komen allerlei zaken op u af. Een tijd vol emoties is al gepasseerd voordat u toe bent aan de financiële en juridische vragen.  Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er  voor, tijdens en na een scheiding veel  emoties. Kinderen krijgen in een echtscheiding te maken met een, soms verrassende, nieuwe situatie waarop ze moeten anticiperen.  Ouders moeten nadenken over de manier waarop ze dit proces van de kinderen, en van henzelf, willen vormgeven.

Wat kan ik allemaal met de kinderen bespreken?

Kan mijn kind deze zorgen wel aan?

Ik wil dat mijn kinderen een onbezorgde jeugd hebben.

Ik maak me zorgen over de gevolgen voor hun toekomst.

Raken de kinderen beschadigd door de scheiding?

Soms worden al bestaande zorgen over de kinderen in de nieuwe situatie nog groter. Een echtscheiding kan ook aanleiding zijn tot het ontstaan van emotionele problemen of moeilijk te begrijpen gedrag. Het lukt veel kinderen dit met hulp van hun ouders op te lossen. Sommige  kinderen of ouders willen daar graag extra ondersteuning bij.

Dit  kan betekenen dat u uw zoon of dochter een plek wilt bieden waar ze hun eigen verhaal mogen  bespreken. Ze kunnen onder professionele begeleiding hun nieuwe situatie verder vormgeven.

Misschien wilt u zelf in gesprek over uw eigen rol in het proces. Uw oude zorgen of problemen worden soms weer opnieuw actueel  en belemmeren u in uw functioneren.

U kunt met mij altijd bellen of mailen voor een vrijblijvend gesprek over uw situatie.

Lucie Schreurs

GZ psycholoog

06 12414327

lucieschreurs@zeelandnet.nl