Estateplan

Bel (0118) 640 915

Blog

Rookmelders verplicht

Heb je nog geen rookmelders in (elk) huis, dan is het nu tijd om ze aan te schaffen. Vanaf 1 juli 2022 moet je op elke verdieping van je huis een werkende rookmelder hebben. Ook voor je tweede woning of als je in een huurhuis woont, geldt deze rookmelderplicht.

Levens redden

Een rookmelder aan het plafond gaat piepen zodra hij rook signaleert. Zo heb je snel in de gaten dat er brand is in huis en kun je jezelf in veiligheid brengen en de brandweer waarschuwen. Ook de schade aan je woning en inboedel kan door een snellere reactie worden beperkt.

 

Aantal rookmelders

Vanaf juli moeten op alle etages van huizen een rookmelder hebben. Hoeveel detectoren je precies nodig hebt hangt af van de indeling en de grootte van je huis. Surf naar https://www.rookmelders.nl/ om precies te berekenen hoeveel rookmelders je voor jouw woning nodig hebt. Trouwens, zo’n brandmelder ophangen is een klein klusje en er zijn rookmelders in de handel die wel 10 jaar lang op één batterij werken.

 

Verzekering

Hopelijk krijg je nooit met brand in je woning te maken. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het toch misgaan. Met alle gevolgen van dien. Met een woonhuisverzekering en/of een inboedelverzekering dek je de geleden schade af. Informeer bij een van onze schadeverzekeringsadviseurs Kim en Anneloes naar de EstatePlanPolis.