Estateplan

Bel (0118) 640 915

Financiële hulp bij jouw scheiding

door Alex de Bakker

Bij de scheiding van een huwelijk of geregistreerd partnerschap komt veel kijken. De emotie loopt hoog op en er moet veel geregeld worden. Hoe moet je financieel verder na een scheiding? Het hoeft geen lijdensweg te worden. Wij helpen je alle financiële zaken bij een scheiding te regelen.

EstatePlan staat voor

 • Persoonlijke aandacht voor jouw situatie
 • Alle kennis onder één dak: financiën, hypotheek, verzekeringen
 • Financieel advies om jou zo snel mogelijk te helpen
 • Wij ontzorgen en zijn de contactpersoon voor contractpartijen

Hulp bij een echtscheiding van een financieel adviseur

Een scheiding is vaak emotioneel al vervelend genoeg. Maar er horen ook grote financiële zaken bij die verdeeld moeten worden. Denk aan bijvoorbeeld aan gezamenlijke verzekeringen en de hypotheek. En beide partijen willen zonder financiële zorgen verder kunnen met het leven.

Door met een financieel adviseur samen te werken kun je weloverwogen beslissingen nemen. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring, waardoor ze jouw situatie snel inzichtelijk kunnen maken. Je krijgt hulp bij het onderzoeken en onderhandelen met derde partijen zoals verzekeraars, mediators of advocaten.

 

 

Echtscheiding financieel regelen

Bij EstatePlan zijn we gespecialiseerd in breed financieel advies. Wij maken op basis van de financiële gegevens, wensen en belangen een compleet toekomstbestendig financieel plan.

EstatePlan helpt bij het maken van gegronde plannen voor jouw echtscheiding of geregistreerd partnerschap. We kijken samen naar de opgestelde convenanten en adviseren jou over de financiële situatie. Met deze informatie kan je goed voorbereid de mediation en eventueel de rechtbank in gaan.

Een echtscheiding financieel voorbereiden

Aan een echtscheiding zijn vaak meerdere financiële gevolgen verbonden. Dit is per situatie verschillend. Het ligt er bijvoorbeeld aan of er kinderen zijn of dat je samen een huis hebt gekocht. Daarnaast zorgen scheidingen vaak voor hoge kosten, waarbij het inkomen niet meestijgt.

Een financieel adviseur scheiding helpt bij:

 • Inzicht in de financiële situatie;
 • Het regelen van de financiën;
  • Hypotheekmogelijkheden
  • De woning
  • Polissen meenemen of opnieuw afsluiten
  • Verzekeringen splitsen
  • Persoonlijke leningen
  • Pensioenen
  • Kinder- en partneralimentatie
  • Ondernemingen
  • Belastingen en toeslagen
  • Gedeelde rekeningen
 • Totaaladvies van EstatePlan;
 • Financieel advies over het maken van een scheidingsconvenant;
 • Begeleiding bij de uitvoering van het scheidingsconvenant;
 • Wij zijn de contactpersoon voor de contractpartijen.
De financiële gevolgen samenwonen na een scheiding

Eén van de belangrijkste gevolgen van een (echt)scheiding is de verdeling van het huis. Door alle financiële gegevens te onderzoeken is het vaak mogelijk om snel goede afspraken te maken. Soms kan één persoon in het huis blijven wonen. Of het huis wordt verkocht, waardoor de financiën over beide personen verdeeld worden.

Fiscale oplossingen bij een echtscheiding

Natuurlijk verandert er niet alleen financieel iets bij een echtscheiding. Toeslagen en belastingen worden ook anders als de financiële situatie verandert. Denk bijvoorbeeld aan de gezamenlijke belastingaangifte of de voordelen hiervan. Of als alleenstaande (ouder) heb je mogelijk recht op bepaalde toeslagen. Wij leggen het contact met fiscalisten om ook jouw fiscale situatie in kaart te brengen.

Financieel advies bij scheiding

Het is per persoon verschillend hoe de financiële situatie eruit ziet. Na een scheiding verandert er zoveel dat je hele leven op zijn kop staat. Door de financiële zorgen weg te nemen helpen we jou met advies bij een scheiding.

Met de ervaring in financieel vermogen helpen wij jou met een duidelijke oplossing. We verwerken alle financiën rond de (echt)scheiding en onderzoeken de nieuwe mogelijkheden. We kunnen jou na de scheiding ook helpen met een financieel plan voor de toekomst.

Financieel adviseur in Middelburg inschakelen

Woon je in de omgeving van Middelburg en ga je een scheidingstraject aan? Onze scheidingsspecialisten helpen jou graag verder met een financieel plan. Door samen te kijken naar jouw persoonlijke situatie kunnen we een gericht plan maken.

EstatePlan helpt bij echtscheidingen en scheiden in en rond Middelburg. Door onze ruime ervaring bieden we altijd een passende oplossing. De situatie is lastig genoeg. Laten we er samen voor zorgen dat het financiële gedeelte een stuk zorgelozer wordt!

Hulp bij scheiding in Zeeland en omstreken

Onze lokale financieel adviseurs staan je graag te woord. Natuurlijk helpen we ook mensen buiten deze provincie. Wij kijken gericht met je mee naar jouw financiële situatie bij een echtscheiding of samenlevingscontract.

 

Gratis advies gesprek

Plan jouw afspraak

Krijg direct inzicht in jouw situatie tijdens een gratis oriënterend gesprek.

Ik wil graag een gesprek

Geen verplichtingen, geheel vrijblijvend.

star star star star star
Snelle reactie, goed advies. Hypotheek werd snel geregeld.
account_circle
Annelies
star star star star star
Open, duidelijk en kundig. Denkt mee. Niet gebonden aan een geldverstrekker.
account_circle
Onno

Meer reviews op advieskeuze.nl