Estateplan

Bel (0118) 640 915

Psycholoog

Psychologische ondersteuning in het echtscheidingsproces

In een echtscheiding komen allerlei zaken op u af. Naast de financiële en juridische vragen spelen ook vaak zorgen om de kinderen. Kinderen krijgen in een echtscheiding te maken met een, soms verrassende, nieuwe situatie waarop ze moeten anticiperen. Ouders maken zich vaak zorgen of ze dit proces goed genoeg begeleiden en hebben veel vragen of wensen.

  • Wat kan ik allemaal met de kinderen bespreken?
  • Kan mijn kind deze zorgen wel aan?
  • Ik wil dat mijn kinderen een onbezorgde jeugd hebben.
  • Ik maak me zorgen over de gevolgen voor hun toekomst.
  • Raken de kinderen beschadigd door de scheiding?

Soms worden bestaande zorgen over kinderen verder uitvergroot. Soms kan een echtscheiding aanleiding zijn tot het ontstaan van emotionele problemen of moeilijk te begrijpen gedrag. Het lukt veel kinderen dit met hulp van hun ouders op te lossen. Sommige kinderen of ouders willen daar graag extra ondersteuning bij.

Het kan betekenen dat u uw zoon of dochter een plek wilt bieden waar ze hun eigen verhaal verder kunnen bespreken. Ze kunnen onder professionele begeleiding hun nieuwe situatie verder vormgeven.

Volwassenen kunnen ook zelf in gesprek over hun eigen rol in het proces. In deze situatie kunnen soms oude zorgen of problemen weer opnieuw actueel zijn en u in uw functioneren belemmeren. U kunt gebruik maken van de gelegenheid om uw eigen emotionele proces te bespreken.

We kunnen vrijblijvend in gesprek gaan met elkaar om te onderzoeken wat nodig is om uzelf of uw zoon of dochter in dit proces te begeleiden. In dit gesprek kunnen we uw vraag verhelderen en een plan maken over de hulp die past in uw situatie.

Voor een afspraak kunt u bellen of mailen naar:

Lucie Schreurs
GZ psycholoog
06 12414327
lucieschreurs@zeelandnet.nl